romatizma belirtileri

Çocuk Romatizması Nasıl Anlaşılır?

Çocuklarda yüksek ateş, yürüme güçlüğü ya da eklem hasarı gibi bulgular organları etkiler ve kronik şekiller alır. Romatizmalı hastalıklar tedavi edilmediği zaman kalıcı hasarlara yol açar. Dünya üzerinde yaklaşık bin çocuk üzerinde romatizma türü hastalıklara rastlanır. Özellikle küçükken ortaya çıkar ve yaş ilerledikçe de diğer organlara yayılır.

çocuklarda romatizma

çocuklarda romatizma

Çocuklarda Görülen Romatizma Hastalıkları

Erken tanı ile birlikte hasarların önüne geçilir. Hastalık özellikle aktif dönemlerinde tespit edilir. Çocuklarda deri döküntüleri, yüksek ateş, yürüme güçlükleri gibi sorular bulunduğu zaman hemen doktora gidilmeli. Kontrol altına alınmadığı takdirde diğer organlarda yüksek ateşten dolayı zarar görüyor.

Kronik romatizmal hastalıkları nadir olarak çıksa da ortaya Ailesel Akdeniz Ateşi, romatolojik hastalık olarak da ileri boyutlara taşınabiliyor.

romatizma belirtileri

romatizma belirtileri

Deri döküntüleri ile birlikte yüksek derecede ateşin olması ise zamanla organların hasarına neden oluyor. İlk tespiti zor olsa da çocukların sık kontrol edilmesi özellikle yürüme güçlüğü sorunu yaşıyorsa hemen doktora götürülmesi gerekir.

Romatizma türü hastalıkları çoğu kişi yaşlıların hastalığı sanır. Çocuklarda da sıklıkla görülür ve tedavi edilmesi gerekir. Ciddi boyutlarında ise eklem sorunları ile karşılaşılabilir. Romataloji merkezlerinde kısa sürede tanısı konuluyor ve ilaçlı tedavi uygulanarak önleniyor. Sırt ağrısı, parmak uyuşmaları da diğer belirtileri arasında. Romatizma sorunlarında çocukların sürekli korunması gerekir. Gerekli önlem alındığı takdirde küçük yaşlarda tedavisini yaptırabilirsiniz.

13

Yanıt Yok

Cevap Yazın